Aronie to atrakcyjne i łatwe w uprawie krzewy owocowe o dość szybkim wzroście, rozłożystym pokroju i początkowo ciemnozielonych, skórzastych liściach, które jesienią przebarwiają się najpierw na pomarańczowy a później czerwony kolor. Charakteryzują się niezwykle zdrowymi, ciemnogranatowymi owocami o kwaskowatym smaku, które zawierają ogromne ilości witamin i mikroelementów. Preferują stanowiska słoneczne i osłonięte od silnych wiatrów. Najlepiej rosną na glebach żyznych i próchniczych o lekko kwaśnym odczynie. Wiosną można przeprowadzić delikatne zabiegi pielęgnacyjne, polegające na usunięciu słabych, uszkodzonych i martwych pędów. Aronie mogą być spożywane w postaci świeżych soków wspomagających leczenie nadciśnienia, arteriosklerozy, chorób żołądka czy hemoroidów. Krzewy są w pełni odporne na mróz.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.